Green Dunes
Redesign of the Marynarska Business Park courtyard area
1st Award in Invited Competition

The main assumption was to create a green park that combats the heat island effect in the city. The design in result is not only sustainable but also both pragmatic and poetic. To cover an the office area of almost 1 ha an ondulating form was selected to help the visitors wander around and discover it through different ambients. The green hills with soil, grass and plantation were everytime strategically positioned right under the columns of the parking level in order not overload the existing structure of it. To improve the funcionality light rings were positioned in a few places as orientation points for visitors to reach their destinations. Pedestrian paths lead them not only to the office core entrances but as well to the event square where a naturally roofed pavillion with a cafe would be located. Next to it's storage there would be an open bike parking that would be connected to internal and external cycling paths.
Each part of the setting would be similiar yet different with a more paved area with benches close to one of the core entrances and a relaxing zone with a small stream on the other side. Water retention is highly important in this concept and rain would be gathered in water tanks placed inside of a few small hills. 

Program: Office Business Park Redesign
Type: Invited Investor's Competition
Architect: MJZ
Client: Syrena Real Estate
Location: Warsaw, Poland
Date : 21st May 2020
Project Leader : Łukasz Wenclewski
Team:  Michał Polak, Jan Gronkiewicz, Esma Aydeniz, Xinman Guo, Paola Polignano, Maciej Jakub Zawadzki

Green Dunes
Redesign of the Marynarska Business Park courtyard area
1st Award in Invited Competition

The main assumption was to create a green park that combats the heat island effect in the city. The design in result is not only susatainable but also both pragmatic and poetic. To cover an the office area of almost 1 ha an ondulating form was selected to help the visitors wander around and discover it through different ambients. The green hills with soil, grass and plantation were everytime strategically positioned right under the columns of the parking level in order not overload the existing structure of it. To improve the funcionality light rings were positioned in a few places as orientation points for visitors to reach their destinations. Pedestrian paths leed them not only to the office core entrances but as well to the event square where a naturally roofed pavillion with a cafe would be located. Next to it's storage there would be an open bike parking that would be connected to internal and external cycling paths.
Each part of the setting would be similiar yet different with a more paved area with benches close to one of the core entrances and a relaxing zone with a small stream on the other side. Water retention is highly important in this concept and rain would be gathered in water tanks placed inside of a few small hills. 

Program: Office Buisness Park Redesign
Type: Invited Investor's Competition
Architect: MJZ
Client: Syrena Real Estate
Location: Warsaw, Poland
Date : 21st May 2020
Project Leader : Łukasz Wenclewski
Team:  Michał Polak, Jan Gronkiewicz, Esma Aydeniz, Xinman Guo, Paola Polignano, Maciej Jakub Zawadzki